lördag 16 februari 2013

En kloker man.


Hade idag ett långt telefonsamtal med min kompis A-K, som brukar passa på och ringa och surra med mig när hon är ute på långkörningar med bilen. Vi började prata miljö och att köpa "rätt" varor. 
De senaste månaderna har väl ingen  kunnat undgå att  läsa i tidningarna om hur man har fått dra tillbaks flera ton kött och kyckling p.g.a av att det innehållit salmonella  och/eller andra basselusker som inte är så bra för oss tvåbenta att äta. Eller så är det inte vad det utger sig för att vara. Oxe som visade sig vara gris. Ko som visade sig vara häst. Snacka om slöseri med naturresurser. Att skrupelfria uppfödare sprutar in antibiotika och hormonpreparat för att förebygga, ha stor djurhållning och få djuren att växa så fort som möjligt. Ingen respekt alls för natur och djur. För allt som man preparerar djuren med får vi i oss när vi äter det. Sen när vi går på toa åker det ut i avloppet och sen ut i naturen.  Och vi blir lika förfärade varje gång över att läsa om eländet. Fast om vi hade lite hjärna så skulle vi fatta att fläskfilé som kostar mindre än 30 kr kilot kanske inte är den gladaste grisen i la´gårn. Likadant med grönsaker och annan växtlighet när det ska besprutas med allehanda gifter i stället för att använda sig av naturens egna metoder. Det kanske låter som ett kap nu men i långa loppet så kommer vi att bita oss själva i svansen och få betala ett ännu högre pris när allting är förstört. Bara för att vi vill ha det NU. Då är det så dags.

 I morgon ska jag sjunga i kyrkan. Temat är miljö och hållbarhet. Har därför kollat en del på nätet efter fina texter som hyllar naturen. Och så fann jag detta.




 Floyd Red Crow Westerman, du har min respekt.

~ L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar