söndag 8 januari 2012

Sista Måltiden.

Jaha, så har Anno 2011 övergått i Anno 2012 och några dagar. Ännu ett år av glädje, sorg och nya upplevelser osv osv osv har passerat. Året känns som det gick i ett huj och december flög förbi fortare än ett expresståg, så när det väl var dags att säga adjö till det gamla och tjoa in det nya hade jag inte funderat ut några nyårslöften att ge. Men god mat och trevligt sällskap hade jag i alla fall av brorsan, hans fru och hennes moder.



Som vanligt hade brorsan me fru lagt ner mycke hjärta på dukningen. Även finsilvret kom fram.


Fördrinken något suddig, men väldigt god. Blodapelsin, egenkokad sockerlag och Prosecco.
 Förrätten stod jag också för. Blev en röra på philadelphiaost, pepparrot, creme fraiche, rödlök, svartpeppar, gräslök, persilja och rökt renstek på en "runda björn". Till det en kall öl. He va mumma!


 Varmrätten var inte helt fel den heller. Lax & kräftstjärtsmousse inlindad i rödspätta med vitvinssås samt potatismos, garnerad med ett västerbottensostkex.
Man bara Ooooh La La!!
 Till dessert: Färska fikon marinerade i nån god spirituosa och sockerlag och som grädden på moset var det Sabaionnesås.
Till det serverades det nymalet espressokaffe....

 .... å så en god konjak från Braatens.
 Framåt tolvslaget plockade vi fram Alfapetet.
Sen blev det till att skåla i mousserande italienskt på tolvslaget. Det var vackra såna där ljusballonger som seglade över en stjärnklar himmel och däremellan en och annan nyårsraket. Vi glömde dock tomteblossen.

Sen fick jag stryk i Alfapet av min älskade broder.  Det vart han himla glad över, för han är ordblind.












Så slutet blev gott och början likaså. Sen vandrade man hemåt i den stjärnklara natten när 1 januari 2012 var endast 2 timmar gammal. Och det var alldeles alldeles stilla.

Gott Nytt År!

~ L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar