lördag 15 september 2012

Sju jävligt långa dagar.

Ungefär den tid det tog att läsa denna skönlitterära skapelse.
Dock utan jävligt långa.
 
När den 35-årige Judd ska överraska sin fru på hennes födelsedag med hennes favoritcheesecake med tända ljus blir det istället han som blir överraskad då han ertappar henne och sin chef vilt kopulerande i Judds och frugans egen säng.
Efter att ha beskådat denna omvända överraskning ett tag gör Judd det enda rätta - nämligen kör upp cheesecaken i röven på sin chef med tända ljus och allt (längtar tills denna bok blir film), vilket resulterar i en liten pungeldsvåda för nämnde chef, då denne har smort in snorren med nån uppiggande kräm som visar sig vara lättantändlig på mer än ett vis.
 
Två månader efter denna överraskning så kommer nästa; han är på väg hem till sin pappas begravning när hans blivande exfru meddelar att han ska bli pappa - då den där chefen visar sig endast skjuta med lösa skott.
 
Som om detta inte vore nog, så meddelar rabbin efter begravningen att det ska hållas en Shivas - vilket är en judisk tradition och går ut på att den sörjande familjen (maka/make + barnen till den avlidna/e) 
ska sitta och sörja sju dagar i följd (dock inte dygnet runt och inte hela tiden),
samt under den tiden motta kondoleanser från nära och kära.
Detta hade varit en lugn och stilla tilldragelse om det inte vore för att Judd´s familj är rejält dysfunktionell -  och att man går och bär på gamla oförätter som ligger och pyser under den lugna ytan.
Vilket bäddar för både det ena och det andra under dessa sju
jävligt långa dagar visar det sig.
 
 
Men.
 
 
 killen som skrev den här annars rätt braiga tragikomiska boken skulle ha tagit bort den ständiga upprepningen av hur karaktären ser på kvinnor och flickor.
Det är sååå mycket tjat om läcker hud, långa spiror och ångande sexualitet och tuttar hit och putande rumpor dit. Oavsett om de är tonåringar eller 40+ .
Som om alla kvinnor vore nån jävla alltid-lovlig-sexmaskin på två ben istället för en människa av kött och blod.
 
Eller så är de smällfeta med benen fulla med åderbråck.
 
Ledsamt är ordet.
 
 
 
 
~ L. 
 
 
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar